Halvøens Friskole – en baggrundshistorie

I foråret 2018 spirer de første spæde idéer til en friskole på halvøen. De grundlæggende tanker og ideer for friskolen, bygger på et fundamentalt ønske om at skabe optimale rammer for børns læring, udvikling og trivsel. På den ene side, skal skolen have blik for pædagogisk forskning og sætte høje faglige standarder, på den anden side skal skolen turde holde fast i de dannelsesperspektiver, der har rod og tradition i dansk skolekultur.

Vi ønsker at skabe en skole for børn, hvor nysgerrighed, begejstring, glæde, motivation og lyst til at lære og eksperimentere. Vi ønsker at skabe en skole, hvor undervisere og pædagoger har rum og mulighed for at gøre det, de er allerbedst til; nemlig at varetage både dannelse og uddannelse af det enkelte barn i et forpligtende fællesskab.

Målsætning

▪ Halvøens Friskole tilbyder undervisning fra 0.-9. klasse, dog med en forventning om, at udskolingen etableres hen mod 2022
▪ Der er max 18 elever pr. stamhold
▪ Vi vægter faglig og social trivsel højt